مرکز خلاقیت های علمی پژوهشی استان مرکزی

مجموعه آماده همکاری با موسسات و مراکز آموزشی و پژوهشی دولتی و خصوصی می باشد

مرکز خلاقیت های علمی پژوهشی استان مرکزی

مجموعه آماده همکاری با موسسات و مراکز آموزشی و پژوهشی دولتی و خصوصی می باشد

اجرای استعدادیابی برگزاری کارگاههای سازه های ماکارانی آزمایشات جذاب شیمی دومینو و همچنین آماده ی همکاری با موسسات و مراکز به منظور اجرای دوره های محاسبات ذهنی ریاضی محاسبات((چرتکه)محاسبات پیشرفته ریاضی برگزاری دوره های رباتیک از مقدماتی تا پیشرفته

دنبال کنندگان ۳ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

۳ مطلب در دی ۱۳۹۹ ثبت شده است

چه عواملی باعث می‌شود که یک کودک به فردی باهوش و بااستعداد تبدیل بشود؟

همیشه بسیاری از والدین مشتاق هستند که کودکان‌شان همانند نوابغ فردی با هوش و اسطوره‌هایی برای موفقیت شوند. جالب است بدانیم که که پدر و مادر با تشویق‌ هر گام‌ کوچک‌ کودک، کمک‌ بزرگی‌ به‌ خلاقیت های‌ بزرگتر وی ‌ در آینده‌ خواهند کرد. دانشمندان‌ معتقدند نیازی‌ نیست‌ برای‌ دستیابی‌ به‌ این‌ هدف‌ ، آموزشهای‌ رسمی‌ خاصی‌ را برای‌ کودک در پیش‌ بگیرید. آنچه‌ ضروری‌ است‌ ایجاد فضای‌ مناسب‌ و تحریک‌ کننده‌ برای‌ تعلیم‌ روزمره‌ است‌ و برای‌ این‌ منظور ، متخصصان‌ رعایت‌ توصیه‌های‌ زیر را از ابتدای‌ کودکی‌ برای تقویت هوش کودکان پیشنهاد می‌کنند.

عناصر‌ تقویت هوش‌ در کودکان

مطالعات‌ نشان‌ می‌دهند ژن و محیط هر دو سهم‌ فراوانی‌ در افزایش‌ تقویت هوش‌ کودکان دارند.در این‌ راستا عوامل‌ محیطی‌ را سلامت ، تغذیه‌ و تربیت‌ خانوادگی‌ معرفی‌ کرده‌اند. براساس‌ یافته‌های‌ اخیر ، حتی‌ اگر ژن ها نقش‌ اصلی‌ را در میزان‌ ضریب‌ هوشی‌ افراد داشته‌ باشند، هرگز نمی‌‌توان‌ تأثیر والدین‌ را بر تقویت هوش کودکان منکر شد. بخصوص‌ در سال های‌ اول‌ زندگی‌ کودک ، وقتی‌ مغز هنوز در حال‌ شکل‌گیری‌ و تکامل است، توجه والدین‌ حتی‌ اگر شرکت‌ در یک بازی‌ ساده‌  باشد، به‌ ایجاد مداربندی های‌ مغزی‌ پیچیده‌ و ضروری‌ و تقویت‌ آن‌ برای‌ ارتقای‌ تقویت هوش‌ کودکان کمک‌ می‌‌کند.

اهمیت تعالیم‌ دوران‌ کودکی در تقویت هوش 

تجارب‌ و تعالیم‌ دوران‌ کودکی‌ روند رشد و تکامل فکری را تسریع‌ و تقویت‌ می‌‌کند. جالب است بدانیم دو سال‌ اول‌ زندگی‌ به ‌نوعی‌ دوره‌ طلایی‌ رشد مغزی‌ کودک‌ است و این‌ زمان‌ دوران ایجاد ارتباطات مغزی به‌ حساب‌ می‌آید. در این‌ سن‌ در مغز بیش‌ از 300 تریلیون‌ ارتباط‌ وجود دارد!

برقراری ارتباط چشمی با کودک 

این‌ عمل‌ ارتباطات‌ مغزی‌ را به‌ الگویی‌ که‌ با هر بار دیدن‌ تقویت‌ می‌شود، تبدیل‌ می‌کند. و به‌ کودک‌ کمک‌ می‌کند در شناخت‌ مفاهیم‌ مشابه‌ و نامشابه‌ مهارت‌ بهتری‌ کسب‌ کند.

صحبت کردن با کودک 

فرمان های‌ اولیه‌ زبانی‌ برای‌ کودک‌ بسیار مهم‌اند. زیرا زبان‌ در موفقیت‌ عملکرد ذهنی‌ بسیار اهمیت‌ دارد و هر استنباطی از زبان‌ به‌ ایجاد توانایی‌ کلامی‌ و بیان‌ صحیح‌ لغات‌ کمک‌ می‌کند. دامنه‌ لغات‌ کودک بستگی‌ مستقیم‌ به‌ میزان‌ صحبت‌ والدین‌ طی‌ دو سال‌ اول‌ زندگی‌ او دارد.

تاثیر موسیقی در افزایش رشد ذهنی کودک‌

موسیقی‌ دنیایی‌ فراتر از ریتم‌ و ملودی‌ به‌ کودک‌ می‌آموزد. دانشمندان‌ معتقدند تعلیم‌ سرودهای‌ گروهی‌ و نواختن‌ پیانو برای‌ کودکان‌ سه‌ ساله‌ به‌ تدریج‌ باعث‌ تقویت‌ هوش و قدرت‌ استدلال‌ آنان‌ می‌شود.همچنین این‌ کودکان‌ در ساخت‌ پازل‌ در مقایسه‌ با بچه‌هایی‌ که‌ تمرین‌ موسیقی‌ نداشته‌اند، دقیق‌تر و سریع‌تر و در درک‌ مفاهیم‌ ریاضی‌ موفق‌‌ترند.

تحریک حس کنجکاوی کودک و تشویق او

هم زمان با رشد جسمانی‌ کودک ، قدرت‌ تفکر او نیز در حال‌ رشد و شکوفایی‌ است. او از طریق‌ تجربه‌ وقایع‌ جدید در زندگی‌ دنیا را می‌شناسد و آن‌ را کشف‌ می‌کند. نیازی‌ نیست‌ کنجکاوی‌ را به‌ بچه‌ها آموزش‌ دهیم، بلکه‌ باید وجود سرشار از کنجکاوی‌شان‌ را به‌ صورت‌ هدفمند ارضا کنیم.

 نام گذاری برای اشیا  

کودکان‌ حتی‌ پیش‌ از آنکه‌ بتوانند صحبت‌ کنند، قادرند بسیاری‌ چیزها (مانند اجسام‌ مختلف‌ و رنگها) را درک‌ کنند. در این‌ سن‌ اگر به‌ او بگویید: «عروسک‌ خرسی‌ سفیدت‌ را بیاور»، او دقیقا می‌داند این‌ اسم‌ متعلق‌ به‌ کدام‌ اسباب ‌بازی‌اش‌ است. بنابراین‌ یکی‌ دیگر از وظایف‌ والدین‌ نامگذاری‌ انواع‌ رنگ ها ، اندازه‌ها و شکل ها برای‌ تقویت‌ درک‌ کودک‌ است.

توجه به کودک 

هرگز توجهات‌ خود را از فرزندانتان دریغ‌ نکنید.می دانیم که توجه‌ والدین‌ در سنین‌ پایین‌ برای‌ کودک‌ بسیار مهم‌ است. شبکه‌های‌ عصبی ، بخصوص‌ آن ها که‌ به‌ احساسات‌ مربوط‌ می‌شوند تا سنین‌ نوجوانی‌ در حال‌ توسعه‌اند. بنابراین‌ با افزایش‌ سن‌ می‌توانید به‌ کتاب‌ خواندن‌ فرزندتان‌ اهمیت‌ بیشتری‌ بدهید، او را در گفت‌ و گوهای‌ خانوادگی‌ سهیم‌ کنید، از وی‌ نظر بخواهید، به‌ او موسیقی‌ بیاموزید و نیز مشوقی‌ مهربان‌ برایش‌ باشید. علاوه‌ بر این ها ، نقش‌ شما به‌ عنوان‌ پدر و مادر تنها به‌ دوران‌ کودکی‌ و نوجوانی‌ محدود نمی‌شود، زیرا فرزندان‌ در جوانی‌ و بزرگسالی‌ هم‌ به‌ پشتیبان‌ و راهنما نیاز دارند.

تقویت هوش در کودکان

جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا شرکت در کلاسهای آنلاین لکو به منظور آمادگی شرکت در مسابقات لکوکاپ ایران:

1- تماس با شماره09183623972

2- بازدید از کانال تلگرامی lecoarak@

3- بازدید از پیج اینستاگرامی lecoarark

4- ثبت نام بصورت آنلاین در کلاس ها از طریق سایت کشوری لکو https://leco.ir/sabtenam/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ دی ۹۹ ، ۱۲:۴۷

یادگیری چرتکه و تاثیر آن بر افزایش تمرکز

تا کنون سعی کرده‌اید بفهمید که چرا مغز مهمترین و جالب ترین بخش بدن انسان است و چگونه باعث افزایش تمرکز می شود؟
اینجا چند حقیقت جالب درباره مغز انسان که حتما برای شما جالب خواهد بود، آورده شده است.
مغز به دو قسمت تقسیم شده است: نیم کره چپ که مسئول تفکر منطقی ، و نیم‌کره راست یا مغز آنالوگ که بیشتر خلاق ، تخیل گرا و بصری است. ما وقتی دو نیم‌کره مغزمان با هم هماهنگ هستند، کاملا موثر کار می کنیم.

برای این منظور نیاز است که مغز را فعال کنیم. اما سوالی که به وجود می‌آید این است که چگونه؟ خب جواب آن یادگیری چرتکه است.

مطالعات اخیر نشان داده است که یادگیری محاسبات ذهنی چرتکه  در پیشرفت و فعال نمودن مغز موثر است. شروع یادگیری و آموزش چرتکه، هرچه از سنین پایین‌تر آغاز شود، در فعال سازی مغز کودکان مفیدتر است. هدف از این کار رشد ذهنی کودکان، افزایش تمرکز، خوب گوش دادن، تصویر سازی اعداد در ذهن به شیوه صحیح و منطقی است.

کودکان در حال تمرین با چرتکه در مقایسه با کودکانی که از محاسبات چرتکه‌ای غافلند، دقیقتر و خودجوش‌ترند.

چگونه یادگیری چرتکه به رشد و فعال سازی مغز کمک می کند:

برای بهبود یا فعال سازی یک بخش یدن، ساده‌ترین چیز بیشتر کار کردن با آن بخش است. چون مغز یک ارگان داخلی است، محاسبات ذهنی بهترین ورزش برای آن است.

به عنوان مثال کودکان وقتی از هر دودست برای حرکت‌دادن مهره‌های چرتکه استفاده می‌کنند، این کار سلول‌های نیم کره چپ ونیم کره راست را باهم تحریک می کند و در نتیجه، باعث رشد متعادل مغز و افزایش تمرکز می‌شود.

مفهوم تفکر در تصاویر به دانش‌آموز کمک می کند تا نه تنها در ریاضیات بلکه در موضوعات دیگر نیز بهتر عمل کند.

به طور کلی می توان تکنیک های آموزشی را به سه دسته تکنیک شنیداری،تکنیک دیداری و تکنیک تصویر سازی تقسیم کرد.

  فواید یادگیری محاسبات ذهنی(چرتکه):

۱_زمانی که کودکان به مهره‌های چرتکه در حین محاسبه فکر می کنند، تفکر تجسمی آنها را تقویت می شود.
۲_ همه دارای نعمت حافظه تصویری خوب نیستند ولی کودکان چرتکه برای داشتن چنین حافظه ای پرورش می‌یابند.
۳_ در کلاس های چرتکه، ذهن کودکان برای حل مسائل حسابی،  با تصورکردن پرورش داده می‌شوند بنابراین قدرت تصور آنها افزایش می‌یابد.

به طور مثال فرض کنید شما و دوست تان دو عدد  موبایل یکسان دارید به این ترتیب که دوست تان تازه خریده ولی شما چند سالی است که آن را دارید.فرض کنید دوست شما در رابطه با مشکلی که گوشی اش دارد از شما سوال بپرسد.بی شک شما بدون معطلی و نگاه کردن، آن مشکل را بر طرف خواهید کرد زیرا چند سال با آن کار کرده اید و تمام قطعات گوشی در ذهن تان هست و تصویرسازی در ذهن شما شکل گرفته است.

در رابطه با چرتکه هم به همین صورت می باشد چرا که کودک با چند سال کارکردن، تصویر چرتکه را در ذهن خود ترسیم می کند و به راحتی عملیات را انجام می دهد.

کودکان علیرغم داشتن قدرت فهم خوب، باید چیزهای زیادی را بخاطر بسپارند. به این منظور باید مغز خود را فعال نگه دارند. راه‌های مختلفی برای اینکار وجود دارد که یادگیری چرتکه بهترین آنهاست. یادگیری چرتکه فقط به بهبود ریاضیات شما کمک نمی کند بلکه به فعال کردن و صیقل دادن مغز شما نیز کمک می‌کند. استفاده از چرتکه به عنوان یک وسیله آموزشی منجر به درک بهتر و قدرت فهم بالاتری می‌شود.

چرتکه ذهنی

چرتکه ذهنی همان محاسبات ریاضی به صورت ذهنی می باشد، با این وسیله به سادگی می توان چهار عمل اصلی ریاضی که جمع، تفریق، ضرب و تقسیم است را انجام داد. از طریق این فن انجام محاسبات سرعت بسیاری یافت به شکلی که به صورت همزمان می توان مراحل انتزاعی و عینی را مورد توجه قرار داد.

فواید استفاده از چرتکه

چرتکه ذهنی به دانش آموز این امکان را می دهد که مفاهیم ریاضی و مهارت های محاسباتی را به درستی و به سرعت درک کند. همچنین باعث افزایش قدرت حل مسئله و تمرکز می گردد.

افزایش اشتیاق به شنیدن یکی از مهم ترین مواردی است که دانش آموز  با یادگیری چرتکه به آن دست می یابد. همین امر سبب پرورش دادن هر دو نیم کره ذهن و افزایش تمرکز می شود.  

با آموزش چرتکه به سادگی می توان کودکان را از شر بیماری های که در کهن‌سالی برخی از افراد به آن دچار می شوند در امان نگه داشت. محاسبات ذهنی یک منبع بی نهایت است که هیچ کامپیوتری توان مقابله با ذهن انسان را ندارد و چرتکه ذهنی باعث رشد این بخش از مغز می شود. از اصلی ترین اصولی که می توان با چرتکه به آن دست یافت، بالا رفتن ظرفیت حافظه به منظور بهبود یادگیری می باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا شرکت در کلاسهای آنلاین لکو به منظور آمادگی شرکت در مسابقات لکوکاپ ایران:

1- تماس با شماره09183623972

2- بازدید از کانال تلگرامی lecoarak@

3- بازدید از پیج اینستاگرامی lecoarark

4- ثبت نام بصورت آنلاین در کلاس ها از طریق سایت کشوری لکو https://leco.ir/sabtenam/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ دی ۹۹ ، ۰۹:۴۹

تعریف خلاقیت:

خلاقیت، یک فرایند ذهنی است که از فرد معینی و در یک زمان مشخص دیده می شود؛ فرآیندی که در نتیجه آن، یک اثر جدید – اعم از ایده یا چیزی نو و متفاوت – تولید می شود. تولید جدید و متفاوت، می تواند کلامی یا غیر کلامی و عینی یا ذهنی باشد.

به طور کلی خلاقیت دارای چند فاکتور اساسی است:

۱-کنار گذاشتن ایده های قدیمی

۲-ایجاد ارتباطات جدید

۳-گسترش دانش

۴-خلق ایده های شگفت انگیز

نقش خلاقیت در آینده ی کودک:

خلاقیت کودکان نقش مهمی در آینده آنها خواهد داشت. کودکان خلاق راه حل های جدید برای مشکلات پیش رو پیدا می‌کنند و تبدیل به انسان هایی متکی به نفس می شوند.

می دانیم که استعداد تنها بخشی کوچک از خلاقیت است و تمرین، نظم‌بخشی و پرورش آن از اهمیت بیشتری برخوردار است. هر چه محیط زندگی کودک از تنوع بیشتری برخوردار باشد، امکان رشد خلاقیت در او بیشتر است.

خلاقیت بیش از آنکه ذاتی باشد مهارتی یاد گرفتنی است و والدین می‌توانند آموختن آن را تسهیل کنند. خلاقیت کودکان فواید زیادی برای ذهن، احساسات و حتی سلامت جسمی آن‌ها دارد.

همان طور که می دانید هر شخصی که در دنیا به  موفقیت چشم گیری رسیده، در کارهای خودش خلاقیت به خرج داده است.

این نکته را نیز باید در نظر داشته باشیم که باید در درجه ی اول خلاقیت را در خودمان ایجاد کنیم تا بتوانیم آن را در دیگران(به ویژه کودکان)نیز به وجود بیاوریم.

راه های افزایش خلاقیت در کودکان

آیا علاقمندید که کودکانتان به بالاترین بخش خلاقیت خود برسند؟

گرچه راه‌ های رسیدن به خلاقیت بسیار پیچیده و تاریک است ولی با چند نشانه و علامت، می‌توان آن ها را یافت. در ادامه با چند راه ساده برای بالا بردن خلاقیت کودکان آشنا می شویم که عبارت اند از:

نقاشی، موسیقی، در اختیار قراردادن فضای مناسب برای کودک، تمام کردن کارهای نیمه کاره، طبیعت گردی،  آشپزی، طرح پرسش، فرصت ابراز افکار مخالف، قبول دوستان خیالی، پاداش شکست، نقش بازی(به ویژه بازی های تجسمی)، نقش اسباب بازی، پازل، محدودیت تماشای تلویزیون، در اختیار گذاشتن زمان کافی برای کودک، بازی با لغات، توجه به قوه تخیل و خیال پردازی کودک، احترام به ایده ها و نظر های کودک، تشویق کنجکاوی و اکتشافات کودک، پرهیز از عبارات منفی و نا امیدکننده، پرهیز از مقایسه، کاردستی و…

ضرورت پرورش خلاقیت:

خلاقیت به این دلیل که کلیدِ موفقیت‌های مختلف است، عنصری مهم برای شادی و سلامتی  می باشد و مهارتی پایه‌ای برای پرورش در کودکان به شمار می‌آید. خلاقیت به کارهای هنری و موسیقی محدود نمی‌شود، و برای علوم، ریاضیات و حتی هوش اجتماعی و هوش هیجانی هم حیاتی است. آدم‌های خلاق انعطاف‌پذیرترند و مشکلات را بهتر حل می‌کنند. این حالت به آنها امکان سازگاری بیشتری با تکنولوژی‌های پیشرفته، تغییرات و در کنار آن بهره بردن از فرصت‌های جدید را می‌دهد.

زمینه های پرورش خلاقیت:

می دانیم که همه ی کودکان با توانمندی و هوش  به دنیا می آیند و قابلیت خلاق بودن را دارند.اما این والدین هستند که گاها با غفلت و جدی نگرفتن این نکته، مانع از بروز آن می شوند.

رشد اعتماد به نفس کودک، بهبود قدرت بیان، تشویق به داشتن  پشتکار و اراده، افزایش انگیزه، بروز ثبات هیجانی، تعیین اهداف، ریسک پذیری مناسب، قابلیت انعطاف پذیری و تلاش برای افزایش توجه، تمرکز و هوش کودک از جمله راهکارهایی است که کودک برای افزایش خلاقیت به آن نیاز دارد.

یک راهکار عملی

اگر می خواهید تفکر خلاق در کودکتان پرورش یابد، از ۲ تا ۵ سالگی پاسخ سوالات کودک را به تمامی ارائه نکنید و اجازه بدهید خودش درباره پاسخ ها فکر کند. این کار باعث می شود کودک فکر کند و به یک پاسخ واحد قانع نشود. نکته ای که باید آن را در نظر بگیریم آن است که در بیشتر موارد، کودکان راه حل ها و پاسخ های بسیار خوب و مناسبی ارائه می دهند. بنابراین سعی نکنید جواب سوالات کودک را بلافاصله و با شرح جزئیات ارائه دهید.

نکته ی آخر:

به طور کلی چگونگی ارتباط کودکان با بزرگ تر هایشان، امکاناتی که در اختیار دارند و فعالیت هایی که انجام می دهند، روی توسعه ی خلاقیت شان اثر بسزایی دارد. مدارس و یا خانواده هایی که به کودکان اجازه می دهند بدون ترس تفکرات خود را بیان کنند، با دیگران مخالفت کنند و به درک روابط دنیا بپردازند، امکان خلاقیت بیشتری را به آن ها می دهند.

با توجه به مطالب گفته شده در خصوص خلاقیت و اهمیت آن، می توان به نقش سازنده و اساسی  آن در پیشبرد اهداف پی برد.

لکوایران، با تاکید بر اهداف پژوهش محور خود در حوزه دانش آموزی و در راستای اهداف مزرعه فکر که بر پایه هوش های چندگانه ی گاردنر وجود دارد، با برگزاری دوره های آموزشی در رشه های متنوع و جذاب که همگی در راستای تقویت خلاقیت و هوش دانش آموزان عزیز می باشد، قدم بر می دارد.

به عبارت دیگر، تمامی رشته های لکوایران، پایه ای خلاقانه داشته و با تمارین متعددی که توسط مدرسین و مربیان مجرب و متعهد، به دانش آموزان داده می شود، تقویت و گسترش هرچه بیشتر خلاقیت را در پی خواهد داشت.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا شرکت در کلاسهای آنلاین لکو به منظور آمادگی شرکت در مسابقات لکوکاپ ایران:

1- تماس با شماره09183623972

2- بازدید از کانال تلگرامی lecoarak@

3- بازدید از پیج اینستاگرامی lecoarark

4- ثبت نام بصورت آنلاین در کلاس ها از طریق سایت کشوری لکو https://leco.ir/sabtenam/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ دی ۹۹ ، ۰۹:۱۷